Milo

Op 9 februari 2021 kwam de 14-jarige Milo van der Veen om het leven door een noodlottig ongeval. Hij was geboren en getogen op de Rijkshemelvaartdienst.

Milo van der Veen

Zijn moeder, filmmaker Eline Dekker, ging op zoek naar zijn digitale nalatenschap en maakte daarmee een requiemfilm ‘Touch Life’ waarmee zij haar rouw vorm gaf. De korte film is een eerbetoon en bedoeld om Milo niet te vergeten, om hem te herinneren. ‘Iedereen moet weten hoe bijzonder hij was’.

De première van de film was op 4 juli in Paradiso https://www.paradiso.nl/programma/rijkshemelvaartdienst/1052281.

De volgende plekken hebben interesse getoond in de film:

Het filmmuseum https://www.eyefilm.nl voor opname in de korte filmpoule, het museum over leven & dood in Amsterdam https://www.totzover.nl, Netwerk Filmeducatie https://filmeducatie.nl en https://digitallifelegacy.nl voor opname op de website en het gebruik voor educatieve doeleinden van de film.

Herdenkingsroute

Om Milo te herdenken bouwden we met alle bewoners een iglo: de Miglo. Er is een prachtige street-art collage ontstaan op de plek van het ongeluk, een bankje geplaatst bij het meer. Hij had zo’n zin in het leven!

Voor altijd in ons hart ❤

Langs de kunstwerken en monumenten voor Milo is een herdenkingsroute die je kan lopen, deze duurt ± 20 minuten, zie plattegrond.

Het Milo Maas Memorial is ook te vinden op Google maps en onderdeel van het rondje Nieuwe Meer op https://veramaps.nl

Luister hier naar het audiofragment over het Milo monument, de street-art collage bij de Ringvaart

De Miglo

Luister hier naar het audiofragment over de Miglo, het monument voor Milo op de hemelvaart
Monumenten voor Milo

Bouwen aan de Miglo

Artikelen:

Parool

Moeder maakt digitaal eerbetoon aan zoon Milo (14), die omkwam bij een treinongeluk: de laatste foto op zijn telefoon was van het benseeuwde spoor

https://www.parool.nl/amsterdam/moeder-maakt-digitaal-eerbetoon-aan-zoon-milo-14-die-omkwam-bij-een-treinongeluk-de-laatste-foto-op-zijn-telefoon-was-van-het-besneeuwde-spoor~bcec66b1/

EO ‘Ik mis je’

Elines zoon (14) verongelukt: ‘Hij dacht waarschijnlijk dat de treinen niet reden’

https://ikmisje.eo.nl/artikel/elines-zoon-14-verongelukt-hij-dacht-dat-de-treinen-niet-reden